יומיים לאחר 'גמר האח הגדול', בעלת הפורמט העולמי, חברת אנדמול, הגישה את כתב התשובה מטעמה, בו היא תוקפת קשות את טענות ערוץ 10 וחברת 'אבוט רייפ המאירי הפקות' (כיום אבוט המאירי, א"כ) על כתב ההגנה שהגישו. יש לציין כי ישיבת קדם משפט בתביעה נקבעה ל-22 באפריל.
כזכור, בחודש דצמבר האחרון הגישה ענקית הפומרטים ההולנדית תביעה נגד ערוץ 10 ואבוט רייף המאירי שהעתיקו לדבריה, את פורמט 'האח הגדול' לטובת 'הדור הבא 24/7'. התובעות, 'אנדמול הולנד' (הבעלים של הפורמט 'האח הגדול') ו'אנדמול אינטרנשיונל' (בעלת זכויות ההפצה הבינ"ל של הפורמט), דורשות פיצוי של 3 מיליון שקלים ללא הוכחת נזק, וכל ההכנסות של ערוץ 10 ו'אבוט-רייף-המאירי' מהפקת והפצת 'הדור הבא 24/7'. בתביעה שהגיש עו"ד אבי אורדו שותף במשרד ש. הורוביץ ושות', לבית המשפט המחוזי בפתח-תקווה, נטען כי ב'24/7' ישנם אלמנטים מהותיים שהועתקו מפורמט 'האח הגדול', שמשודר בעשרות מדינות ברחבי העולם, בהם גם בשידורי 'קשת' בערוץ 2.
לפני חודש וחצי, הגישו הנתבעות כתב הגנה באמצעות עורכי הדין תמר תורג'מן-קדם, יעל רימר ועו"ד יוסף ברוך, שקובע כי מטרתן האחת והיחידה היא מניעת תחרות ראויה בשוק תכניות הריאליטי. לטענת ערוץ 10 ואבוט רייף המאירי, 'הדור הבא' היא פרי פיתוח חדשני ועצמאי של הערוץ וחברת ההפקה ואין בה כל דמיון לתכנית של אנדמול. עוד נטען כי 'האח הגדול' עצמה אינה תכנית ראשונית או מקורית.
* לדף הפייסבוק של אייס - לחצו כאן
אנדמול השיבה היום לבית המשפט כי טענת הנתבעות בדבר היעדר מקוריות בפורמט 'האח הגדול' ריקה מתוכן: "פורמט 'האח הגדול' הינו יצירה מקורית ופורצת דרך. ייחודו וראשוניותו של הפורמט באים לידי ביטוי, בין היתר, בהתייחס לתכניות הטלוויזיה שקדמו לו ובהתייחס למאפייניו של ז'אנר הריאליטי ככלל".
"פורמט 'האח הגדול' אינו מתמצה רק ברעיון שביסודו כי אם מהווה דרך ביטוי מוחשית וממשית שלו", כתבו התובעים, "יתרה מכך, פורמט 'האח הגדול', נוסף על אלמנטים ייחודיים שהוא כולל, מגבש תרכובת חדשנית ומקורית של שורת כללי משחק, כמו גם אלמנטים של נראות, אווירה ותחושה היוצרים לו זהות ספציפית מובחנת מיתר תכניות הטלוויזיה באשר הן. ככזה, ראוי גם ראוי פורמט האח הגדול' לחסות בצילה של הגנת זכויות יוצרים, וכמוהו, כמובן, גם תכניות 'האח הגדול'".
לגבי מוטיב הדייטינג, שעלה בכתב התביעה ובכתב ההגנה, כתבה אנדמול כי "עמדו בפניהן (הנתבעות, א"כ) אינספור אפשרויות ביטוי שונות ומגוונות לבצע זאת מבלי להפר את זכויות התובעות בפורמט 'האח הגדול'... העובדה שהנתבעות ביכרו לממש לכאורה את מוטיב הדייטינג דווקא תוך שימוש באותה דרך ביטוי ייחודית ומקורית של פורמט ותוכניות האח הגדול... לא מותירה מקום לספק, כי מדובר בשימוש מודע ובניסיון פסול להיבנות, שלא כדין, מהצלחתם המסחררת של פורמט ותוכניות האח הגדול".