ישיא קית Bizportal
הניוזלטרים של Bizportal
שלום, אורח התחבר
התיק שלך ריק.
להוספת ניירות לחץ כאן
בוא להיות משקיע מיומן!
קבל שיעור ראשון
בחינם
תודה על פנייתך, נציגינו ייצור איתך קשר בהקדם
לש םירטלזוינה Bizportal
הניוזלטרים של Bizportal
BizTV
BizTV
תויגתב יכה
הכי בתגיות

מאסטר שף, גרסת המציאות: כמה באמת עולה לפתוח בית קפה, ומה הסיכוי שלכם להצליח בתחום הזה? צפו בסרטון

מסעדנים שהצליחו ויועצים בתחום מספרים ל-Bizportal על הסיכויים, הסיכונים וכמה באמת עולה לפתוח בית קפה. הנה הפרטים...
 |  10
החלום הישראלי
Share
ההצלחה של תוכניות הבישול בטלויזיה בשנים האחרונות והמנטליות של הישראלים, גורמת לרבים לשקול לפתוח מסעדה או בית קפה. זאת למרות שהסטטיסטיקה העגומה ידועה לכל. מה דוחף ישראלים לסכן את כספם? כמה זה עולה? ומה כדאי לדעת לפני שמשקיעים?



יגאל ספיר, יועץ בעסקי המזון - חברת "אלסר"
יגאל ספיר

"ישראלים נכנסים לתחום הזה כי הם חושבים שזה נורא פשוט. נעשה כוס קפה שעולה לנו 1 שקל ונמכור אותה ב-10 שקלים ונעשה מיליונים, אלא שבמציאות זה ממש לא עובד ככה. הקמת עזק מזון - זה מאוד דומה לסטארט-אפ וצריך תוכנית עסקית. צריך לבדוק רשיונות, תוכנית השקעה, לעשות דו"חות רווח והפסד תיאורטים.

אפשר להרוויח המון כסף, בדיוק כמו בכל דבר אחר רק צריך לדעת איך. אני רואה המון ישראלים שנפלו, מוכרים להם הרבה פעמים לוקשים, לפעמים אנשים שמנסים למכור את העסק שלהם או אנשים שמנסבים למכור זכיינות בכל מיני רשתות".

ליאת בלילתי, הבעלים של קפה "פניני לילוש" ברחוב פרישמן 73 בת"א
ליאת בלילתי

בלילתי בת 39, נשואה +1, נולדה בירושלים והתוודעה אל עולם המסעדנות מגיל צעיר. אביה היה הבעלים של מסעדת "אילת הים" בבירה. בגיל 24 היא פתחה מסעדה ברחוב אבן גבירול בת"א שנסגרה לאחר כשנה.

היא טסה לניו-יורק והתחילה לעבוד כשומרת על מעילים במסעדה רק כדי להשיג דריסת רגל בתחום. בהצשך הצליחה לעבור למטבח ולהיות שפית. לאחר מכן פתחה מסעדת פניני - סוגים שונים של כריכים קלויים סמוך לאוניברסיטת קולומביה.החזרה לישראל היתה כואבת בהתחלה - הפסד של כ-800 אלף שקל במסעדה שפתחה ברחוב יד חרוצים בת"א. "הייתי עושה קופה של 100 שקל ביום", היא מספרת. המסעדה מול הקופי-בר נסגרה לאחר 8 חודשים, אך בלילתי לא הרימה ידיים והמשיכה ליעד הבא.הביסטרו השכונתי "פניני לילוש" נפתח במקום שהרבה אנשים הפסידו בו הרבה כסף, אך בלילתי הצליחה לשבור את הסטטיסטיקה. "הגעתי לכאן מרוששת ולקחתי הלוואה מחברה. היו לי בהתחלה בעיות עם ספקים ועשיתי כמעט הכל בעצמי". העבודה הקשה השתלמה והיום הביסטרו מצליח.

קובי בן-שבת, מבעלי רשת 'מאקי סושי בר'
קובי בן-שבת

בן שבת הקים ביחד עם שותף נוסף רשת של מסעדות מסוג סושי. לאחר שהקימו שלושה סניפים מצליחים בחיפה, בקריות ובצפת הם החליטו להיכנס לאזור המרכז. בן שבת פותח בימים אלה שני סניפים חדשים ברעננה ובנתניה.

"נכנסים לתחום כי יש רצון להצליח ובגדול וזה אפשרי במסעדנות. העליות ברשת שלנו הן 250 אלף שקל להקמת סניף בתוספת של הזכיינות. הסיכון בענף מאוד גבוה במיוחד אם מחליטים לעובד לבד. מי שלא מכיר יכול ליפול אם לא בהתחלה אז בהמשך הדרך".

שחר קרן, יועץ בהקמת עסקי מזון
שחר קרן

"היזם מקבל ביטחון מהמשפחה שלו שהוא מכין אחלה שניצל, אבל אז הוא נתקל במציאות וקורס. אני מכיר לצערי כמה וכמה סיפורים של יזמים שהשקיעו כסף ושקעו בחובות איומים. השניצל הוא אותו שניצל - ההבדל הוא החיוך כלומר השירות, הלקוחות, היחס אליהם, לעובדים.הלקוח מצפה לחווית שירות".

צח ברקי סמנכ"ל אגף מידע כלכלה ומחקר של דן אנד ברדסטריט על ענף המסעדות ובתי קפה:
צח ברקי

• "עלות הקמה – בין 150 אלף שקל ל-3 מיליון שקל (במקרים מסוימים, עלות ההקמה יכולה להיות גבוהה יותר).
• החזר השקעה ממוצע – 6 שנים.
• אורך חיים ממוצע – 3 שנים.
• כמות סגירות עסקים בשנת 2013 – כ-3,300.
• רמת הסיכון בענף המסעדות ובתי קפה גבוהה בכ-30.8% מרמת הסיכון הממוצעת במשק.
• לרמת הסיכון הגבוהה ממילא בענף, נוסף מאפיין נוסף השנה, אסטרטגיית מחיר. עד לפני 2013, רמת הסיכון נבעה מעודף היצע. השילוב בין עודף היצע ואסטרטגיית מחירים, עשוי לגרום לשחיקה במרווחים. אסטרטגיית המחיר כבר החלה לבוא לידי ביטוי עם הורדת מחירי המכירה בקרב חלק מהרשתות הגדולות".

עמית נשרי, יועץ מזון מחברת 'א. לאפיס'
עמית נשרי

"כל ישראלי שני חושב שזה קל להית בעל עסק. העלויות מאוד גבוהות: התכנון - כ-100 אלף שקל, דמי פינוי אם יש צורך 250-500 אלף שקל, בניה של מקום חדש 0.5-2 מיליון שקל. סניף של הרשתות הגדולות - השקעה שיכולה להגיע אפילו ל-2.5 מיליון שקל".
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו ונתקן.
תודה עבור פנייתך, היא תיבדק ותטופל בהקדם שלח
הבתכל בגה

הגב לכתבה

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

שלח
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה

10 תגובות ב-10 דיונים

מיין תגובות לפי: מהחדש לישן מהישן לחדש הרחב תגובות צמצם תגובות
10 זה טריק ידוע 03/04/2017 16:20 סוגרים אחרי שנה ,לקוחים את השחור ופותחים בשם אחר (ל"ת)
9 Mili 16/02/2014 21:13 Lilush !! Great place (ל"ת)
8 פודית 16/02/2014 16:59 אוכל טוב זה דבר נדיר בעיר
אוכל טוב + אווירה נעימה = הצלחה לעשות את זה זה אחד הדברים הכי תובעניים. אל תיכנסו לזה אם אין לכם סבלנות של פיל וכשרון לארח ולבשל. לרוב האנשים אין את זה, תהיו כנים עם עצמכם
7 חני 16/02/2014 09:13 ליאת בלילתי עובדת נכון-ואז צריך גם מזל!
כל מי שרוצה לפתוח עסק בתחום מסויים צריך קודם כל לעבוד בעסק דומה, ברוב התפקידים ולהבין את מהות העסק ואז לבדוק כמה כסף יכול לגייס והאם יש לו אורך נשימה של 3 שנים. בכל עסק לוקח זמן עד שרואים רווחים. הכנסות בהתחלה זה לא רווחים אלא כיסוי עלויות הקמה. אז נא ללכת וללמוד את הנושא היטב.
6 פקיד מס 15/02/2014 22:51 רוב המסעדות מעלימות מיסים ומשם הכסף הגדול (ל"ת)
5 רון 15/02/2014 22:27 כמה זה נכון שאנשים באים לאכול ומחפשים חוויה !
תתיחסו לאנשים שמגיעים בכבוד - הם אלו שמשלמים לכם את העסק !
4 דני משקיע 15/02/2014 20:00 כתב נכונה ואמיתיתי . עסק שנראה קל ופשוט .בשורה התחתונה
הרוב מפסידים.יותר זול לאכול במעדה מאשר להקים מסעדה
3 שווה לקפוץ 15/02/2014 18:47 לילוש-מקום מדהים ממליץ
אוכל טעים ושונה. ואני אפילו לא קשור לבעלים, הייתי גר באיזור.
2 אלימלך זורקין 15/02/2014 18:37 הרשויות המקומיות תדאגנה לרושש אתכם (ל"ת)
1 שלמה ארצי 15/02/2014 11:39 בשביל כוס קפה איתך הייתי שם אלף דולר (ל"ת)
כללי
מדורים
שווקים
שירותים
טאבו ישיר
תמיד מעודכנים לאתר טוויטר לאתר פייסבוק RSS Mail Red mail
חפש
כל הזכויות שמורות לחברת ביזפורטל בע"מ מקבוצת קו מנחה © |תנאי שימוש | לאתר אקטיבטרייל
לחץ לביטול הצגת המידע המורחב על מדד/נייר בבר המדדים, לחיצה נוספת תשיב את המידע.