BDI: הסיכון העסקי זינק 6% ב-2012 ויהיה עוד יותר גרוע ב-2013

אייל ינאי, מנכ"ל משותף ב-BDI: "כ-12% מהחברות והעסקים במשק סובלות מבעיות כלכליות קשות באופן המאיים על המשך פעילותם בטווח של השנה עד השנתיים הקרובות"
הכי מסוכן להיות מסעדן
"כ-12% מהחברות והעסקים במשק סובלות מבעיות כלכליות קשות באופן המאיים על המשך פעילותם בטווח של השנה עד השנתיים הקרובות. ההרעה צפויה להמשיך גם לתוך 2013", כך אומר היום (א') אייל ינאי, מנכ"ל משותף בחברת המידע העסקי BDI

נתוני מדד הסיכון המשולב של המשק לשנת 2012 מצביעים על כך שהסיכון העסקי במשק זינק ב-2012 בכ-6% וינאי צופה כי ב-2013 יהיה עוד יותר גרוע. "העסקים חווים מצוקת אשראי, השווקים הבינלאומיים מדשדשים והמגזר העסקי פסימי ומזין את הציפיות השליליות".

הכי מסוכן להיות מסעדן

את רשימת הענפים החלשים והמסוכנים מוביל גם השנה ענף מסעדות ובתי קפה, דירוגו העסקי של הענף עמד בסיכום השנה על 7.24, זינוק של 8% בסיכון בהשוואה ל- 2011. אחריו ברשימה נמצא ענף תיירות ובתי מלון עם דירוג סיכון 6.89, עלייה של 6%. ענף שירותי ההובלה היבשתית הגיע למקום השלישי עם ציון של 6.70 במדד הסיכון, זינוק של יותר מ- 5%. במקום הרביעי ברשימה ממוקם ענף תעשיית עץ ורהיטים עם זינוק של 10% במדד הסיכון ל- 6.62, ומספר נפילות בולטות בתחום כגון 5 נגרים, מטבחי דו-איט ועוד.

בראש רשימת הענפים החזקים והבטוחים לסיכום שנת 2012 נמצא ענף תעשיית כימיקלים למרות שרשם הרעה של 2.7% ביחס לשנה הקודמת. סיכונו העסקי של הענף עמד על 4.72. אחריו ענף תעשיית קוסמטיקה, פרמצבטיקה ודטרגנטים עם דירוג סיכון של 4.99; במקום השלישי נמצא ענף תעשיית נייר וקרטון עם רמת סיכון של 5.20, ובמקום הרביעי ענף תעשיית מתכת עם מדד סיכון של 5.39.

פגיעה במוסר התשלומים

סממן נוסף להרעה במשק ניתן לראות לפי נתוני BDI בפגיעה במוסר התשלומים. רוב ענפי המשק, 19 מתוך 29, חוו פיגור בימי התשלום לספקים ואף גידול במספר ימי האשראי בהסכמה, בין השאר על רקע קשיי נזילות.

מספר ימי הפיגורים במשק עלה ב-22% בשנה החולפת ועמד על 11 ימים (תוספת של יומיים). מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה על-ידי הספקים עלה ביום אחד ועמד על שיא של 93 ומספר ימי האשראי בפועל עלה בשלושה ימים ועמד על שיא של 104 ימים.

את הפגיעה המשמעותית ביותר במוסר התשלומים חוו ענפי התיירות, בתי מלון, בתי הארחה וצימרים מסעדות; בתי קפה, מזנונים, פאבים וקייטרינג; וייצור וסיטונאות תוצרת חקלאית.
תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ביבייהו אומר שהמצב דבש .כנראה הדבש שרהלה נותנת לו פחחח (ל"ת)
    Dor 03/02/2013 13:21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור